OVER ONS

Wat is de opnamestudio van de Kiem?

Muziek, daar draait het bij De Kiem om. In de oude administratieve vleugel van de fabriek heeft De Kiem wortel geschoten en kan je nu terecht voor al je muzikale projecten en aanverwanten. Naast de repetitieruimtes is er ook een opnamestudio gebouwd. Een grote liveroom met veel daglicht kijkt uit op de controleroom (met nóg meer daglicht). Hier is iedereen welkom om zijn of haar muzikale creaties in te blikken!

Wie zijn wij?

In deze studio huizen Teun en Ken, twee muzikale waterratten. Teun stampte in Oostakker ‘Studio Hooverville’ uit de grond en ontving en begeleidde daar heel wat muzikale projecten. Ken bouwde in zijn achtertuin ‘Pistachemusic’ op. Een plek waar hij zijn eigen muziek tot leven bracht maar ook projecten van andere muzikale geesten mee vorm gaf. Vandaag bundelen deze twee muzikale en creatieve geesten hun krachten ….

OPNEMEN IN DE KIEM

Hoe gaan we te werk? 
Wat is de beste werkwijze om jouw project super te laten klinken?
Laagje na laagje opnemen of live met de hele band; we zoeken het samen uit.

Ben je een solo-artiest, maar wil je wel graag arrangementen op je muziek?
Wij laten graag het beste van onszelf zien, of trommelen geschikte sessiemuzikanten op.

FULL ALBUM

Als je als band goed bent voorbereid kan een full-album op een zestal dagen opgenomen worden.
Een veel voorkomende manier van werken is om eerst de ruggengraat van de nummers op te nemen, dat zijn de drums, bass en eventueel gitaren. Meestal worden die samen opgenomen om een ‘live-gevoel’ te behouden. Reken hiervoor ongeveer drie dagen.
Daarna beginnen we aan de overdubs. Dat zijn de vocals, extra gitaren, piano, cello, blazers, … Reken hier nog eens twee à drie dagen voor.

EP

Het opnameproces van een EP is gelijkaardig aan dat van een full-album, alleen zijn er minder nummers af te werken en kan er op drie dagen al heel wat gebeuren.

SINGLE

Hier draait alles om focus. Je kan uit een full-album één of meerdere nummers kiezen die naar voren worden geschoven als single. Een andere optie is dat je al je aandacht richt op één nummer. Dat werk je dan in de studio tot in de puntjes uit en laat je met veel bombarie op de wereld los. Reken voor de opnames van een single één à twee dagen.

DEMO’S

Creativiteit boven! Demo’s zijn de kladjes van de muziek. Af en toe staat een demo-versie van een song heel dicht bij de definitieve versie, soms is het onherkenbaar, maar altijd heel leerrijk. Demo-opnames zijn de perfecte manier om je voor te bereiden op ‘echte’ opnames. Op één dag worden er een reeks nummers ingeblikt en krijg je de ruwe mixen mee naar huis. Ben je zo tevreden van het resultaat, kunnen de songs ook nog verder in detail afgewerkt worden.

PRODUCTIE

PREPRODUCTIE

Moet dat laatste refrein per se nog eens herhaald worden? Zijn de toonaard en het tempo wel juist? Is het arrangement te vol of juist te leeg? Herkenbaar? Als band of artiest zit je soms zo dicht op je eigen muzikale creaties dat je niet meer ‘objectief’ kan oordelen over je nummers. Dan zijn frisse oren een zegen: welkom producer. Iemand die de nummers nog niet kent en meteen kan zeggen wat werkt en wat niet.

Vooraleer je de studio induikt om dat volledig album op te nemen is het interessant om de tijd te nemen voor je preproductie. Zo vermijd je té lange opnamesessies en blijf je tevreden van het eindresultaat.

FEEDBACK

Repeteer je al in een van de repetitieruimtes van De Kiem? Ideaal, dan kunnen we een of meerdere repetities bijwonen en live feedback geven.
Heb je thuis al demo’s opgenomen? Stuur ze gerust door, dan krijgen jullie digitale feedback.
Nog geen demo’s? Check dan zeker ons demo-in-a-day pakket.

CO-WRITING

Heb je al enkele songs geschreven op gitaar en piano, maar zou je hier graag arrangementen bij hebben? Wij helpen je graag creatief verder en geven muzikaal het beste van onszelf of trommelen sessiemuzikanten op.

Krijg je die songs maar niet afgewerkt? Vind je geen goede strofe? Heb je alleen nog maar tekst? Dan is co-writing misschien iets voor jou? We werken samen ideeën uit en schrijven samen die pareltjes.

MIX

Eenmaal alles is opgenomen, is het tijd voor het maken van de mix.
De verschillende audiotracks worden in balans gebracht, frequenties gefilterd, compressors gefinetuned, effecten toegevoegd,…
net zolang tot alles als één mooi geheel klinkt, als een song.

Je kan de nummers die je in De Kiem hebt opgenomen door ons laten mixen. Reken hiervoor 2 à 3 uur per nummer.

Wij mixen ook songs die je zelf, of in een andere studio hebt opgenomen. Hiervoor moet je 3 à 4 uur per nummer rekenen.

VIDEO

EEN LIVESESSIE in de opnamestudio

Hierbij zorgen we voor een mooie setting in de opnamestudio. De band speelt live één of meerdere nummers en wij nemen zowel klank als beeld op.

EEN LIVECLIP bij een opgenomen nummer

Een liveclip is een mooier woord voor playback-sessie. We maken een geloofwaardige opstelling van de band en die speelt mee met een op voorhand opgenomen nummer. Wij nemen het beeld op en monteren het over het nummer.

BEHIND THE SCENES van een opnamesessie

Hoe zag jullie creatief proces in de studio eruit? We leggen in docu style de making off van een opnamesessie vast.

ANDERE OPTIES

Er zijn natuurlijk tal van andere opties mogelijk, in of out the box. We zitten op voorhand graag met jullie samen om te brainstormen over leuke video-ideeën. In De Kiem is er ook een greenscreen waarmee we kunnen experimenteren en ons muziekcentrum ligt natuurlijk in de heerlijk, fotogenieke Blikfabriek.

DOWNLOAD HIER ONZE GEARLIST

OPNAME

MIX

DEMO

VIDEO

Offerte maken? Contacteer ons

Ken Pichal: +32496 464531
Teun De Voeght: +32494 35 28 54